logo BHZ Militaria

100% originele historische items

IJzeren Kruis 2e Klasse 1939 – 109 – Walter & Henlein

VERKOCHT

IJzeren Kruis 2e Klasse 1939 – 109 – Walter & Henlein

Gezocht

Heeft u een dergelijk product en wilt u dit verkopen? Neem dan contact met ons op per mail, whatsapp of telefoon over de mogelijkheden.

Mooi IJzeren Kruis 2e Klasse 1939 aan lint wat kan worden toegekend aan de maker Walter Heinlein uit Gablonz. De medailles van deze maker hebben nooit een markering in de ring.

Het IJzeren Kruis 2e klasse 1939 werd ingesteld op 1 september 1939, de dag waarop Duitsland Polen binnenviel en de oorlog begon.

Het IJzeren Kruis 2e Klasse werd toegekend voor moed en dapperheid in het veld, en het was bedoeld voor zowel militair personeel als burgers die zich onderscheidden door buitengewone daden of moed tijdens gevechtssituaties. De criteria voor het ontvangen van deze onderscheiding waren breed, en het kon worden toegekend aan individuen van alle rangen en takken van het Duitse leger.

Veel Duitse militairen ontvingen het IJzeren Kruis 2e Klasse voor hun betrokkenheid bij de vroege militaire campagnes van de Tweede Wereldoorlog, met name tijdens de Blitzkrieg in Polen in 1939 en de daaropvolgende invasies van andere Europese landen. Het was een van de meest voorkomende onderscheidingen in het Duitse leger tijdens de oorlog. In totaal zijn er zo’n 3 miljoen verleend.