logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Verwundetenabzeichen 1939 in Schwarz (L/11) in LDO doosje

VERKOCHT

Verwundetenabzeichen 1939 in Schwarz (L/11) in LDO doosje – MINT

Gezocht

Heeft u een dergelijk product en wilt u dit verkopen? Neem dan contact met ons op per mail, whatsapp of telefoon over de mogelijkheden.

Prachtig Verwundetenabzeichen in Schwarz, aan de achterzijde gemarkeerd L/11 (Wilhelm Deumer – Lüdenscheid) in het originele LDO (Leistungsgemeinschaft der Deutschen Ordenshersteller) doosje. De set is in absolute mint conditie en bijna niet te evenaren.

Het Verwundetenabzeichen 1939, ingesteld op 1 september 1939 door Hitler werd verleend aan soldaten die gewond raakten. Deze onderscheiding groeide uit tot de meest uitgereikte onderscheiding, aangezien deze alleen werd verleend na bloedverlies op het slagveld. Alleen bij bevriezing van lichaamsdelen kon deze onderscheiding ook worden toegekend.

De medaille kwam in drie varianten: zwart, zilver en goud. Aanvankelijk werd het alleen aan militair personeel toegekend, maar vanaf maart 1943 werd het ook toegekend aan burgers die gewond waren geraakt tijdens luchtbombardementen. Dit kwam door het toenemende aantal zware geallieerde luchtaanvallen, waardoor men het passend vond om het groeiende aantal burgerlijke slachtoffers met deze onderscheiding te erkennen.

Art.nr. 243042 Categorie Labels , , , , ,