logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Signaal – nummers 10 t/m 24 1941 (gebonden)

 75,00

Signaal – nummers 10 t/m 24 1941 (gebonden)

Ingebonden tijdschriften “Signaal” (Nederlandse uitgave). Doordat ze ingebonden zijn, zijn ze nog in uitstekende staat in tegenstelling tot de losse exemplaren. Het betreft in totaal 14 nummers uit 1941 (10 t/m 24). Het geeft een fantastisch tijdsbeeld van 1941. Sommige pagina’s hebben scheuren, maar wat wij hebben kunnen zien ontbreken er geen bladzijdes. De product foto is samengesteld uit verschillende foto’s, de bladen zitten dus niet los.

Het tijdschrift “Signaal” was een Duits propagandatijdschrift dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd uitgegeven. Het tijdschrift werd gelanceerd in 1940 en was bedoeld om de nazi-propaganda te verspreiden onder zowel Duitse als geallieerde soldaten en burgers in door Duitsland bezette gebieden.

“Signaal” bevatte artikelen, foto’s en illustraties die de successen van het Duitse leger benadrukten, evenals verhalen over het heldendom van Duitse soldaten en bondgenoten. Het tijdschrift werd in meerdere talen uitgegeven, waaronder het Nederlands, Engels, Frans en Noors, om een breder publiek te bereiken.

Ondanks de propagandadoeleinden van het tijdschrift, stonden de inhoud en de visuele presentatie van “Signaal” bekend om hun hoge kwaliteit. Dit heeft bijgedragen aan de verspreiding en populariteit ervan tijdens de oorlogsjaren.

Het wordt nu vaak herinnerd als een voorbeeld van hoe propaganda werd gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden en het imago van de oorlog te manipuleren.