logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Ehren-Urkunde Reichsberufswettkampf der deutschen Jugend 1934

 50,00

Ehrenurkunde Reichsberufswettkampf der deutschen Jugend 1934

Oorkonde voor een deelnemer aan de Reichsberufswettkampf der deutschen Jugend 1934 voor een deelname in de categorie Bau.

De “Reichsberufswettkampf der deutschen Jugend” was een soort nationale competitie voor jonge mensen in het nationaalsocialistische Duitsland. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1934. Het doel van de competitie was om jongeren voor te bereiden op hun toekomstige beroepstaken en tegelijkertijd het nationaalsocialistische gedachtegoed te bevorderen.

Het was een massief evenement dat duizenden jongeren uit verschillende delen van het land trok. De competitie omvatte een verscheidenheid aan disciplines die tot doel hadden de fysieke, intellectuele en beroepsmatige vaardigheden van de deelnemers te testen. Dit omvatte sportwedstrijden, technische wedstrijden, artistieke optredens en examens in verschillende ambachtelijke beroepen. De Reichsberufswettkampf diende ook om de ideologische doelen van de nationaalsocialisten te benadrukken, met name het belang van discipline, gehoorzaamheid, bereidheid tot opoffering en dienstbaarheid aan het vaderland. Via deze wedstrijden moesten jongeren worden voorbereid om als “elite” van de Duitse samenleving in verschillende beroepen te dienen