logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Schirmmütze Reichsbahn Aufsicht/Perronchef

VERKOCHT

Schirmmütze Reichsbahn Aufsicht/Perronchef

Gezocht

Heeft u een dergelijk product en wilt u dit verkopen? Neem dan contact met ons op per mail, whatsapp of telefoon over de mogelijkheden.

Zeer fraaie en zeldzame originele Schirmmütze voor een Aufsicht- of Perronchef van de Reichsbahn. Aan de binnenzijde staat de maker M. Drechsler, Mützenfabrik, München, Dachauer Str.26. Reichsbahn-Kleiderkasse München.

De (originele) adelaar op de pet is mogelijk later op de pet gezet maar dit is niet te zien. Niettemin een zeer fraai en ontzettend moeilijk te verkrijgen pet in uitstekende conditie.

De Reichsbahn was verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het spoorwegsysteem en speelde een cruciale rol in het vervoeren van troepen, goederen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De spoorwegen waren van strategisch belang voor de mobilisatie van troepen en materieel, evenals voor de logistieke ondersteuning van het oorlogsinspanning. Tijdens de oorlog werden spoorwegen ook gebruikt voor het transport van gevangenen naar concentratiekampen. De Reichsbahn werd ingezet als een belangrijk instrument voor economische planning en controle, en het was nauw betrokken bij de uitvoering van de nationaalsocialistische politiek op het gebied van transport en mobilisatie.