logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Erdkampfabzeichen der Luftwaffe – Arno Wallpach Salzburg

 295,00

Erdkampfabzeichen der Luftwaffe – Arno Wallpach Salzburg

Prachtig gegoten Erdkampfabzeichen der Luftwaffe van de maker Arno Wallpach uit Salzburg (AWS) in mooie condite.

Het Erdkampfabzeichen der Luftwaffe was een onderscheiding die werd uitgereikt aan leden van de Luftwaffe voor deelname aan grondgevechten of grondgerelateerde operaties. Het werd ingesteld op 31 maart 1942 door Hermann Göring, de opperbevelhebber van de Luftwaffe.

Om in aanmerking te komen voor het Erdkampfabzeichen der Luftwaffe moest een individu aan een van de volgende criteria voldoen:

1. Deelname aan grondgevechten: De meest voorkomende manier om het badge te verdienen was door actieve deelname aan grondgevechten. Dit omvatte gevechten waarbij de Luftwaffe grondtroepen ondersteunde, luchtlandingstroepen beschermde, luchtafweergeschut bediende tijdens gevechten, of deelnam aan anti-partizanen operaties op de grond.

2. Verwonding tijdens grondgevechten: Als een lid van de Luftwaffe gewond raakte tijdens grondgevechten, kwamen ze in aanmerking voor het badge, zelfs als ze niet actief aan de gevechten deelnamen.

3. Speciale prestaties: Soms werden individuen beloond met het badge voor speciale prestaties of dienst tijdens grond-gerelateerde operaties, zoals het leiden van succesvolle operaties of het uitvoeren van heldhaftige daden.

Deze badge was bedoeld om de betrokkenheid van de Luftwaffe bij grondoperaties te erkennen en te belonen, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien vanwege de meer bekende luchtoorlogvoering.

Art.nr. 2432509 Categorie Labels , , ,