logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Nahkampfspange Zilver Friedrich Linden Lüdenscheid (FLL)

 700,00

Nahkampfspange Zilver Friedrich Linden Lüdenscheid (FLL)

Mooie Nahkampfspange in zilver van de maker Friedrich Linden. De originele zilveren kleur is nog goed zichtbaar bij de haak en de achterzijde van de naald.

De Nahkampfspange was een Duitse militaire onderscheiding die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingesteld en werd uitgereikt aan Duitse soldaten voor uitzonderlijke prestaties in gevechten op korte afstand, ook wel bekend als “nabijgevechten”. De naam “Nahkampfspange” vertaalt zich naar “Close Combat Clasp” in het Engels.

Deze onderscheiding werd in 1942 ingesteld en was bedoeld om erkenning te geven aan Duitse militairen die zich hadden onderscheiden in gevechten waarbij man-tegen-man-gevechten, gevechten in loopgraven, het veroveren van bunkers, of vergelijkbare gevechtssituaties op korte afstand betrokken waren. Het symboliseerde moed, vastberadenheid en bekwaamheid in de zeer gevaarlijke en intense gevechten die vaak voorkwamen in de Tweede Wereldoorlog.

De Nahkampfspange werd in verschillende klassen toegekend, afhankelijk van het aantal keren dat een soldaat zich had onderscheiden in nabijgevechten. Er waren bronzen, zilveren en gouden klassen, waarbij goud het hoogste niveau van onderscheiding aangaf. De zilveren Nahkampfspange werd uitgereikt voor 30 dagen (!) man tegen man gevechten.