logo BHZ Militaria

100% originele historische items

NSDAP Dienstauszeichnung Ordenschnalle 10 & 15 Jaar

 1.050,00

NSDAP Dienstauszeichnung Ordenschnalle 10 & 15 Jaar

Zeer fraaie en moeilijk te vinden Ordenschnalle of medaillebalk met een Dienstauszeicchnung der NSDAP in brons voor 10 jaar trouwe dienst en een Dienstauszeichnung der NSDAP in zilver voor 15 jaar trouwe dienst van de partij in absolute mint conditie. Als extra een overlijdensadvertentie van een drager de NSDAP Dienstauszeichnung brons & zilver. Deze medailles horen niet bij deze man, maar is aannemelijk dat hij een dergelijke ordenschnalle gehad heeft.

Beide medailles zijn in absolute topconditie en de achterzijde van de medaillebalk is fraai afgewerkt met het koningsblauw. De medaille voor 10 jaar is uitgevoerd in de zware uitvoering, de medaille voor 15 is in het zilver met blauw emaille aan de binnenzijde, Het emaille van deze medaille is nog helemaal onbeschadigd, wat steeds moeilijker te vinden wordt.

Aan de voorzijde is het ordekruis omhuld door een stralenkrans met in het midden de sadelaar die de swastika in eikenkrans vasthoudt. Aan de achterzijde staat de tekst “Treue für Führer und Volk” in het midden.

De Dienstauszeichnung der NSDAP werd op 2 april 1939 ingesteld voor trouwe leden van de partij voor hun verdiensten voor de NSDAP.