logo BHZ Militaria

100% originele historische items

Draagteken Nationale Jeugdstorm (NJS)

VERKOCHT

Draagteken Nationale Jeugdstorm (NJS)

Gezocht

Heeft u een dergelijk product en wilt u dit verkopen? Neem dan contact met ons op per mail, whatsapp of telefoon over de mogelijkheden.

Fraaie emaille ledenspeld (draagteken) van de Nationale Jeugdstorm (NJS). Dit is de moeilijker te vinden ronde versie die redelijk zeldzaam is.

De Nationale Jeugdstorm (NJS) was een Nederlandse jeugdorganisatie die bestond tijdens de periode van het nationaalsocialisme in de jaren 1930 en 1940. Het werd opgericht in 1934 en was bedoeld als de Nederlandse tegenhanger van de Duitse Hitlerjugend. De Nationale Jeugdstorm was sterk beïnvloed door de nazistische ideologie en had tot doel de jeugd te indoctrineren met nationaalsocialistische principes.

De Nationale Jeugdstorm organiseerde activiteiten en bijeenkomsten om jongeren te betrekken bij nazistische ideeën en waarden. Ze hielden parade-achtige bijeenkomsten en droegen uniformen die enigszins leken op die van de Duitse Hitlerjugend. De organisatie was gericht op het bevorderen van gehoorzaamheid, discipline en loyaliteit aan het nationaalsocialistische gedachtegoed.

Art.nr. 2401205 Categorie Labels , , , ,